Klub - Bemutatkozás

Airnergy Hungary Football Club

 

   A múlt:

Az Airnergy Hungary Football Club bár a működését 2007-ben kezdte meg, hivatalosan 2008-ban jegyezték be, mint önálló utánpótlás nevelő sportegyesületet.

Az első lépéseket egy 1996-os születésű játékosokból álló kerettel tettük meg. A 2007-es bajnoki szezont a Dalnoki Akadémia égisze alatt, az MLSZ U13 II. Osztály Közép A csoportjában versenyezte végig a csapat és már az első évben bajnoki címet ünnepelhetett. Az előzetes elképzelések alapján, az akkor már hivatalosan működő Dalnoki Akadémia munkájába bekapcsolódva, szerettük volna a szakmai elképzeléseinket megvalósítani. Azonban, néhány hónap elteltével, miután a Dalnoki akkori vezetőivel, a játékosok jövőjével kapcsolatban nézet különbségek adódtak, a saját sportegyesület megalapítását határoztuk el.

Így 2008 nyarán megalakult az Airnergy Hungary Football Club. Hivatalosan azonban a név szabatosság szabályait betartva, az egyesületnek van egy magyar nyelvű elnevezése a Levegő-Energia Hungary Football Club, és egy angol nyelvű az Airnergy Hungary Football Club. A bajnokságokban, tornákon az Airnergy HFC nevet használjuk.  

A 2008-2009-es bajnoki szezonban, mint ahogy azt az előző évben is, ismét a Csepel Halászi Foci Suli U15-ös korosztályával párban, és a Csepel Halászi jogán, már az MLSZ U13 I. Osztály Nyugati csoportban versenyzett a csapat Airnergy FC-CSHC néven, és ismét bajnoki címet szerzett.

Csapatunk az első két évben, Budapesten a XVIII. kerületben található Etalon Sportiskola létesítményeit bérelte, az edzések és mérkőzések lebonyolításához. 2009 nyarán az Etalon Sportiskolával együttműködve, továbbra is az iskola sportpályáit használva már nyolc korosztállyal folytattuk az elkezdett munkát.

A 2009-2010-es szezonban immár saját jogon, csapatainkat megtalálhatták a kiemelt bajnokságokban az U15 II. Osztály Közép A és Közép B csoportjában, és velük párban az U13 II. Osztály Közép A és Közép B csoportjában. A kiemelt bajnokságokban szereplő négy korosztályunkból 3 dobogón végzett. Az U15 II. Osztály Közép A csoportjában 3.helyet, az U15 II. Osztály Közép B csoportban bajnoki címet, az U13 II. Osztály Közép A csoportjában 4. helyet, az U13 II. Osztály Közép B csoportjában 2. helyet szereztek csapataink. Mivel az U15-ös korosztályunk kiharcolta a feljutást, a következő bajnoki szezonban már az U15 I. Osztályban és az U13 I. Osztályban is saját jogunkon indulhattunk csapatokat.

Sajnos az Etalon Sportiskolával kötött együttműködés, az iskola vezetésének és néhány „lelkes szülőnek”, a mi elképzeléseinktől eltérő törekvései miatt megszakadt. Mivel a kezdetektől határozott elképzeléseink voltak a szakmai képzéssel, az egyesület felépítésével és az egyesület által használt létesítményekkel kapcsolatban egy rövid kitérő után a X kerületi Építők Sportcentrumba tettük át a székhelyünket.  

Az elmúlt két évbe, többször is nehéz helyzetbe került az egyesület. Mind a külső támadások, mind a nehéz gazdasági helyzet már-már megoldhatatlan feladat elé állította a vezetőket.

Viszont, az elmúlt néhány évben elért szakmai eredmények és a vezetők kemény munkájának köszönhetően, napjainkban az egyesületben sportoló gyerekek száma kezdi elérni azt a szintet, amit a kezdetekkor elterveztünk.

   A jelen:

Az egyesületünk továbbra is az Építők Sportcentrum létesítményeit használja.

Az egyesület irányítása, a klubigazgató hatásköre. Az Ő munkáját a sportiroda vezető, a technikai vezető és a szakmai vezető segíti. Jelenleg az Airnergy HFC keretein belül

tíz edző foglalkozik a korosztályos csapatokkal. A különböző szakmai együttműködések keretében további öt edző foglalkozik még az egyesülethez tartozó gyerekekkel.      

A jelenleg folyó bajnoki szezonban, hét nagypályás korosztály versenyez a különböző kiemelt bajnokságokban. Az U21 és az U17 párban az MLSZ U21-U17 II. Osztály Közép A csoportban, az U18 az MTK Budapest Zrt. –vel kötött együttműködési megállapodás alapján az MLSZ U18 I. Osztályban, az U19 és az U16 párban az MLSZ U21-U17 II. Osztály Közép-Keleti csoportban, az U15 és az U14 párban az MLSZ U15-U14  II. Osztály Közép csoportjában. Az U13, U11, U9 és az U7-es korosztály a Bozsik program rendezvényein vesz részt.

Az idén elindítottuk a már régóta várt óvodás programunkat. Öt intézménnyel van megállapodásunk, és ezek keretében ötven gyerekkel foglakozunk az Építők Sportcentrum kézilabda csarnokában tartott foglakozásokon, heti két alkalommal. 

A 2013-2014-es szezontól, négy korosztályban, a FTC Futsal Szakosztályával kötött együttműködési megállapodás keretében a futsal utánpótlás bajnokság küzdelmeiben is részt veszünk. A korosztályos csapataink játékosai, heti egy alkalommal futsal edzésen vesznek részt az FTC futsal szakosztálya által biztosított edzők vezetésével.

A klub ez évi költségvetése meghaladja a negyvenmillió forintot.  Ez a TAO pályázat keretében befolyó támogatásokból, játékos értékesítés után járó nevelési költségtérítéséből, és a képzési hozzájárulásokból tevődik össze.

Az egyesület legnagyobb problémája, a jelenleg használt létesítmények állapota. A tulajdonos Építők Sport Club-bal kötött együttműködési szerződés keretein belül az elkövetkező évben, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának támogatásával és közreműködésével, szeretnénk egy sportfejlesztési programot megvalósítani.

   Szakmai célok:

Az alapítók célja, hogy dinamikus és kihívásra alkalmas tanulási körülményeket teremtsenek, annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú labdarúgó játékosokat képezzenek, akik élvonalbeli csapatokban játszanak majd. Szervezettségében, szakmai munkájában, arculatában, gazdálkodásában egyaránt, egy előre mutató, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő klubot szeretnének felépíteni. Szándékunk szerint, az egyesületben 6-tól 21 éves korig foglalkozunk a focihoz igazi elhivatottságot érző gyerekekkel. Néhány év elteltével szeretnénk egy NB. III - as csapatot működtetni, hogy a tehetséges játékosaink számára már ifjúsági korban játéklehetőséget tudjunk biztosítani a felnőtt mezőnyben.

Szakmai célkitűzésünk, egy a nemzeti hagyományainkra épülő, saját labdarúgó stílus kialakítása.

Elsődleges cél, hogy tanítványaink számára örömöt szerezzen a foci, és elkötelezetté váljanak a sportág számára. Az egyesületi célkitűzések standardjai: a fegyelem, a figyelem, a viselkedés, az instrukciók elfogadása, a csapatmunka, az egészséges életmód betartása. A csapatmunka fejlesztése magában foglalja az olyan jelzőket, mint kommunikációs képesség, vezetés, önzetlenség és versenyképesség, melyek nemcsak a futball, hanem a legtöbb hivatás sikeréhez is szükségesek. 

A fiatal labdarúgóknál a 13-15 éves képzési folyamat során, az életkori szakaszok speciális fejlődési tendenciáit figyelembe véve, az egyes szakaszokat finoman elhatárolható részekre osztjuk és az életkori szakaszoknak megfelelő nevelői, és képzési ráhatásokat alkalmazunk.

A labda nélküli, majd a labdás koordinációs gyakorlatokat és az ezekre épülő kis játékokat úgy tervezzük meg, hogy a fiatal játékosaink kevesebb idő alatt produkálják a fejlődéshez szükséges labdaérintési számot. A grundok ösztönös fejlődési és kiválasztási rendje új, magasabb minőségben jelentkezik.

Már a legfiatalabb korosztályokban is nagy hangsúlyt fektetünk a későbbi mérkőzés teljesítményt befolyásoló összetevők: a lelki tulajdonságok, a tanulási képesség, az együttműködési képesség fejlesztésére.

Egyesületünkben, kiscsoportokban 6-tól 9 éves korig (12+1 fő) és 10-11 éves korban (14+2 fő), szükség szerint több keret kialakításával, a lehető legnagyobb létszámban foglalkozunk a gyerekekkel. Majd 12 éves korban, ezekből a csoportokból kerülhetnek be az ifjú labdarúgók, az egyesület elit képzésébe.

Mivel a klub az elit képzésben résztvevő csapatait kiemelten menedzseli, az elit képzésbe már csak a labdarúgáshoz elengedhetettlen képességekkel és készségekkel rendelkező játékosok vehetnek részt.  

A jövőben az elit képzés során, négy korosztályban (U-16, U-17, U-19, U-21) folyik majd a képzés és a versenyeztetés.

   Feltételek:

A pályát, az edzőfelszerelést, a mérkőzés felszerelést, gála ruházatot (viselése kötelező minden egyesületet érintő rendezvényen), az edzésekhez szükséges segédeszközöket, a mérkőzések és más egyéb rendezvények alkalmával, a szállást, az utazási feltételeket és ezeken a programokon, az étkezéseket, az egyesület biztosítja a játékosok részére

A 12 év alatti korosztályokban az edző és a gála felszereléshez kedvezményes áron juthatnak hozzá a játékosaink.

   Néhány eredményünk:

(2007-2008)

II. Atilla Kupa Nemzetközi Torna U12 (96) Tápiószentmárton I. hely

I. SENEC Nemzetközi Torna U12 (96) Senec (Szlovákia) I. hely

2007-2008-as MLSZ U13 (96) II. Osztály Bajnokság „Közép A" csoport I. hely

(2008-2009)

Téli Nemzetközi Teremtorna U13 (96) Debrecen I. hely

Hévíz Kupa Teremtorna U13 (96) Hévíz I. hely

IV. Elekes József Emlékteremtorna U13 (96) Cegléd I. hely

XV. PLSZ - Tököli Vízmű Kupa Teremtorna U13 (96) Tököl I. hely

III. Team - Vill Nemzetközi Teremtorna U13 (96) Nyíregyháza I. hely

Cordial - Cup Nemzetközi Torna U13 (96) Mistelbach (Ausztria) I. hely

MLSZ U13 (96) I. Osztály Bajnokság "Nyugati csoport" I. hely

V. Football Cup 96' Prága (Csehország) IV. hely

(2009-2010)

U14 (96) MLSZ U15 II.osztály Közép a csoport III. hely

U14 (96) MLSZ U15 II.osztály Közép B csoport I. hely

U12 (98) MLSZ U13 II.osztály közép B csoport II. hely

(2010-2011)

IV. SUZUKI Nemzetközi Futsal Torna Esztergom U15 (96) I. hely

(2011-2012)

U15 (97) MLSZ U15 II. Osztály Közép A csoport III. hely

(2012-2013)

U17 BLSZ U17 I. hely

U18 Football Factor Kupa Gödöllő I. hely 

U15 Trofeo d'Italia Rimini I. hely

U17 Trofeo d'Italia Rimini II. hely 

U19 Trofeo d'Italia Rimini III. hely

(2014)

U19 Strahov Cup Prága I. hely

Támogatóink
2013 Minden jog fenntartva. Airnergy Hungary Football Club 2008
Weboldalt készítette: